• Na masažu možemo gledati kao na opuštajuću poslasticu, ali nove studije ukazuju na to da masaža ima i mnoge zdravstvene prednosti. Masaža kao lijek? To je recept koji bi svi poželjeli. Iako često na to ne gledamo tako, dobrobiti masaže idu puno dalje od samog opuštanja.

  Poboljšava san 

  Oni koji su često zaspali pod vještim rukama neće trebati puno uvjeravanja, ali studije ukazuju na to da masaža može pomoći onima koji pate od nemirnog i isprekidanog sna, jer utječe na delta valove koje povezujemo sa dubokim snom.

  Umanjuje bolove 

  Američki College of Physicians i Touch Reaserch institut, sukladno posljednjim uputama objavljenim 2007. god., uključuju masažu kao jednu od glavnih tretmana za suzbijanje boli u predjelu donjeg dijela leđa. Studija o učinkovitosti opuštajuće masaže kao i medicinske masaže kaže da desetodnevni tretman masažom umanjuje bol u leđima puno bolje od lijekova i vježbi, a efekt masaže traje do šest mjeseci. Studija je također dokazala da je opuštajuća masaža jednako djelotvorna kao i medicinska. Masaža također može pomoći kod glavobolje, prema Touch Reaserch institutu, umanjuje intenzitet boli i učestalost migrena. Također, tenzijska glavobolja uspješno se uklanja trideset minutnom masažom.

  Popravlja raspoloženje i umanjuje stres 

  Bolji san i manje glavobolje sami po sebi popravljaju raspoloženje, ali postoji i dobar razlog za dobro raspoloženje nakon masaže. Touch Reaserch institut otkriva kako masaža umanjuje osjećaj anksioznosti i razinu hormona stresa kortizola, dok ujedno povećava količinu neurotransmitera serotonina i dopamina. To može samo značiti manje stresa, anksioznosti i depresije.

  Poboljšava imunitet

  Masaža vam neće samo popraviti raspoloženje i opustiti vas, ona također jača imunitet. Istraživači Cedars – Sinai Medicinskog Centra u Los Angelesu, otkrili su da ljudi koji su uživali u 45 – minutnoj masaži imaju povećan broj limfocita, bijelih krvnih stanica koje pomažu u obrani organizma od bolesti.

  Čini kožu i kosu ljepšom

  Više sna, manje stresa i bolje raspoloženje faktori su zbog kojih se osjećate bolje, ali redovna masaža čini vašu kožu ali i raspoloženje blistavijim. Masaža potiče cirkulaciju i limfnu drenažu (uklanja toksine iz stanica), baš zato redovita stimulacija potiče vitalnost vaše kože i kose.

  U Šminkeraju vam nudimo nekoliko izvrsnih vrsta masaža.Na vama je samo da odaberete, prepustite se u stručne ruke i uživate u svim dobrobitima masaže.